fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka duszone z czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6e369135-5b0b-4e12-87f8-215ad2b9d89d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka duszone z czosnkiem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (tak, aby było zarumienione)
  • Czosnek obieramy i siekamy
  • Mięso przenosimy na talerz, a na patelnię wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Na patelnię wlewamy wino (zeskrobujemy z dna patelni wszystkie kawałeczki mięsa) i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Dolewamy bulion, dodajemy mięso i doprowadzamy do wrzenia
  • Patelnię przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika i dusimy przez ok. 2 godz. (tak aby mięso łatwo odchodziło od kości)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia żeberek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Wołowina żebra (460 g)
  • Wino czerwone wytrawne (125 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia z metalową rączką, Piekarnik, Pokrywka do patelni, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszone żeberka z kapustą

Żeberka dokładnie oczyszczamy i osuszamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy żeberka i zaczynamy smażyć Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i (…)

WIĘCEJ >

Wolnowarzone żeberka

Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin (…)

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami wieprzowymi

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z dynią makaronową

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy (…)

WIĘCEJ >