fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka w glazurze miodowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb527b5de-7763-47c1-84c6-280b0bb505de
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka w glazurze miodowej

Przygotowanie

  • Przygotowujemy marynatę: czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki
  • Następnie wkładamy mięso do szklanego naczynia i nacieramy marynatą
  • Naczynie przykrywamy i wkładamy na ok. 3 godz. do lodówki
  • Po tym czasie kładziemy mięso na rozgrzanym ruszcie i grillujemy przez ok. 30 minut, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z żeberkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (1200 g)
  • Ketchup (300 g)
  • Sos sojowy (150 g)
  • Miód lipowy (100 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >

Smażona czerwona kapusta

Kapustę cienko szatkujemy i przenosimy na sito, a sito kładziemy na miskę Kapustę posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę kroimy w cienkie plasterki Z kapusty odciskamy nadmiar wody Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Frankfurterki, parówki, ser

Parówki i frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Ser kroimy na kawałki Na talerzu układamy wszystkie składniki

WIĘCEJ >

Koktajl zielony z pokrzywą

Ogórka obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >