Żeberka w glazurze miodowej
Żeberka w glazurze miodowej
Przygotowanie
- Przygotowujemy marynatę: czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i całość dokładnie mieszamy
- Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki
- Następnie wkładamy mięso do szklanego naczynia i nacieramy marynatą
- Naczynie przykrywamy i wkładamy na ok. 3 godz. do lodówki
- Po tym czasie kładziemy mięso na rozgrzanym ruszcie i grillujemy przez ok. 30 minut, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z żeberkami.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina żebra (1200 g)
- Ketchup (300 g)
- Sos sojowy (150 g)
- Miód lipowy (100 g)
- Czosnek (20 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Imbir w proszku (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Dynia smażona z salcesonem i pomidorami
Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…
WIĘCEJ >Smażona czerwona kapusta
Kapustę cienko szatkujemy i przenosimy na sito, a sito kładziemy na miskę Kapustę posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę kroimy w cienkie plasterki Z kapusty odciskamy nadmiar wody Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…
WIĘCEJ >Frankfurterki, parówki, ser
Parówki i frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Ser kroimy na kawałki Na talerzu układamy wszystkie składniki
WIĘCEJ >Koktajl zielony z pokrzywą
Ogórka obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >