fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka w glazurze miodowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb527b5de-7763-47c1-84c6-280b0bb505de
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka w glazurze miodowej

Przygotowanie

  • Przygotowujemy marynatę: czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki
  • Następnie wkładamy mięso do szklanego naczynia i nacieramy marynatą
  • Naczynie przykrywamy i wkładamy na ok. 3 godz. do lodówki
  • Po tym czasie kładziemy mięso na rozgrzanym ruszcie i grillujemy przez ok. 30 minut, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z żeberkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (1200 g)
  • Ketchup (300 g)
  • Sos sojowy (150 g)
  • Miód lipowy (100 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Szybkie i ostre żeberka

Żeberka Mięso wkładamy do miski, zalewamy marynatą i dokładnie wcieramy, po czym wkładamy miskę do lodówki na min. 2 godz. (…)

WIĘCEJ >

Żeberka duszone z czosnkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Żeberka duszone w kapuście

Mięso dokładnie oczyszczamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami z dzika (wieprzowymi)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i (…)

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka (…)

WIĘCEJ >