fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka duszone w kapuście

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fa5e004-02d1-4469-bac7-ce5358412cc2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka duszone w kapuście

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 1 godz., co jakiś czas mieszając
  • Kapustę siekamy, dodajemy na patelnię i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy wodę i ponownie dusimy przez ok. 1 godz. (do miękkości)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną, a obok kładziemy sałaty i skrapiamy tłuszczem (oliwą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Woda (250 ml)
  • Wieprzowina żebra (200 g)
  • Kapusta pekińska (150 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Sałata roszponka (35 g)
  • Rukola (35 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa jarzynowa z topinamburem

Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę Dodajemy oczyszczony topinambur Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min

WIĘCEJ >

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Mus jagodowy ze śmietaną

Jagody blendujemy na gładki mus, a następnie przenosimy do miski (lub szklanki) Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Pomidorowe bałwanki

Z pomidorów odcinamy „czapeczkę” czyli plaster z góry o grubości ok. 1 cm Następnie wydrążamy z pomidorów miąższ, a do wydrążonych dziur nakładamy twaróg i przykrywamy czapeczką Z mozzarelli wycinamy kawałki przypominające czapeczki i kładziemy…

WIĘCEJ >