fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka duszone w kapuście

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fa5e004-02d1-4469-bac7-ce5358412cc2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka duszone w kapuście

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 1 godz., co jakiś czas mieszając
  • Kapustę siekamy, dodajemy na patelnię i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy wodę i ponownie dusimy przez ok. 1 godz. (do miękkości)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną, a obok kładziemy sałaty i skrapiamy tłuszczem (oliwą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Woda (250 ml)
  • Wieprzowina żebra (200 g)
  • Kapusta pekińska (150 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Sałata roszponka (35 g)
  • Rukola (35 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszone żeberka z kapustą

Żeberka dokładnie oczyszczamy i osuszamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy żeberka i zaczynamy smażyć Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i (…)

WIĘCEJ >

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami z dzika (wieprzowymi)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i (…)

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z dynią makaronową

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy (…)

WIĘCEJ >