fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka duszone w kapuście

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-76
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka duszone w kapuście

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 1 godz., co jakiś czas mieszając
  • Kapustę siekamy, dodajemy na patelnię i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy wodę i ponownie dusimy przez ok. 1 godz. (do miękkości)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną, a obok kładziemy sałaty i skrapiamy tłuszczem (oliwą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Woda (250 ml)
  • Wieprzowina żebra (200 g)
  • Kapusta pekińska (150 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Sałata roszponka (35 g)
  • Rukola (35 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Serowy tygrys

Z żółtego sera wycinamy kawałki na kształt tygrysa (uszy, głowa, tułów, nogi, ogon) Z mozzarelli wycinamy kawałki na kształt uszu, oczu i pyska Z szynki wycinamy kawałek na kształt nosa Z truskawki wycinamy kawałek na…

WIĘCEJ >

Słodki kurczak w sosie winnym

Cukinię kroimy na małe kawałki Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso wkładamy między dwa kawałki folii i rozpłaszczamy wałkiem (lub tłuczkiem) Na talerz wysypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (pieprz i oregano) i mieszamy Każdy kawałek mięsa…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Serowe roladki z wołowiny

Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z…

WIĘCEJ >