fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka duszone w kapuście

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fa5e004-02d1-4469-bac7-ce5358412cc2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Żeberka duszone w kapuście

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 1 godz., co jakiś czas mieszając
  • Kapustę siekamy, dodajemy na patelnię i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy wodę i ponownie dusimy przez ok. 1 godz. (do miękkości)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną, a obok kładziemy sałaty i skrapiamy tłuszczem (oliwą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Woda (250 ml)
  • Wieprzowina żebra (200 g)
  • Kapusta pekińska (150 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Sałata roszponka (35 g)
  • Rukola (35 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake z kiwi, jabłka i pietruszki

Kiwi obrać i wrzucić do blendera Jabłko obrać i wrzucić do blendera Dodać miód Dodać pietruszkę Wlać wodę Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Lody owocowe

Brzoskwinię obieramy, kroimy w kostkę (pestki usuwamy) i przenosimy do miski Śmietankę ubijamy i dodajemy do brzoskwiń Dodajemy karob oraz słodzik i całość dokładnie mieszamy Masę przenosimy do pudełka i wkładamy do zamrażarki na ok….

WIĘCEJ >

Prosta sałatka

Pomidorki kroimy w połówki i układamy na sałacie z oliwkami Warzywa polewamy octem i oliwą, a następnie posypujemy oregano

WIĘCEJ >

Delikatne zawijaski z cielęciny

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mięso kroimy w plastry i kładziemy na stolnicy Każdy kawałek mięsa posypujemy pieprzem, a następnie nakładamy szynkę, ser i szpinak Następnie zwijamy mięso w roladki i spinamy…

WIĘCEJ >