fbpx
logo
Szukaj
open close

Szybkie i ostre żeberka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1d0d537a-5613-44c2-b69d-0519957a8863
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szybkie i ostre żeberka

Przygotowanie

Żeberka

  • Mięso wkładamy do miski, zalewamy marynatą i dokładnie wcieramy, po czym wkładamy miskę do lodówki na min. 2 godz. (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i obsmażamy z każdej strony
  • Następnie przenosimy żeberka na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
  • Żeberka możemy podawać np. z sałatką z ulubionych warzyw

Marynata

  • Chili drobno siekamy
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia żeberek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Żeberka

  • Wieprzowina żebra (2000 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)

Marynata

  • Przecier pomidorowy (300 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Wino czerwone wytrawne (20 ml)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Chili (5 g)
  • Kolendra – nasiona (4 g)
  • Garam masala (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczony schab po meksykańsku

Mięso powinno być w jednym kawałku, bez skóry i kości, delikatnie nacięte wzdłuż Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Kiełbasę obieramy ze skóry, a mięso…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Ziemniaki z papryką i kminkiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Z lodówki wyciągamy śmietanę, aby nabrała temp….

WIĘCEJ >

Kurczak na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół Lekko solimy…

WIĘCEJ >