fbpx
logo
Szukaj
open close

Żelki z agaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42d41a8-7c43-4c87-afbe-8e888c64904d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żelki z agaru

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę oraz sok z pomarańczy, mieszamy i podgrzewamy
  • Następnie dodajemy agar i mieszamy do momentu rozpuszczenia się (nie gotujemy)
  • Dodajemy sok z cytryny i ponownie mieszany
  • Gotowy płyn przelewamy do foremek na żelki (lub np. na kostki lodu) i odstawiamy do ostygnięcia na ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia żelek borówkowych oraz innych przepisów z dodatkiem agaru.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (125 ml)
  • Sok z pomarańczy 100% (125 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Agar-agar (6 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka do kostek lodu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krokiety pieczarkowo-ziołowe

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy, wrzucamy do blendera i drobno blendujemy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz pieczarki i smażymy przez ok. 4-5…

WIĘCEJ >

Ryżanka z dżemem truskawkowym

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i dodajemy dżem

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym (wegetariańskie)

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >

Mandarynka

Mandarynki umyć i obrać

WIĘCEJ >