Żelki z agaru
Żelki z agaru
Przygotowanie
- Do garnka wlewamy wodę oraz sok z pomarańczy, mieszamy i podgrzewamy
- Następnie dodajemy agar i mieszamy do momentu rozpuszczenia się (nie gotujemy)
- Dodajemy sok z cytryny i ponownie mieszany
- Gotowy płyn przelewamy do foremek na żelki (lub np. na kostki lodu) i odstawiamy do ostygnięcia na ok. 15-20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia żelek borówkowych oraz innych przepisów z dodatkiem agaru.
Autor
Lista składników
- Woda (125 ml)
- Sok z pomarańczy 100% (125 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Agar-agar (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.