fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żelki z agaru

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-72
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Żelki z agaru

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę oraz sok z pomarańczy, mieszamy i podgrzewamy
  • Następnie dodajemy agar i mieszamy do momentu rozpuszczenia się (nie gotujemy)
  • Dodajemy sok z cytryny i ponownie mieszany
  • Gotowy płyn przelewamy do foremek na żelki (lub np. na kostki lodu) i odstawiamy do ostygnięcia na ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia żelek borówkowych oraz innych przepisów z dodatkiem agaru.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (125 ml)
  • Sok z pomarańczy (125 g)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Agar-agar (6 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka do kostek lodu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papaja

Papaję umyć, przekroić na pół Wydrążyć pestki i obrać Pokroić na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Koktajl ze szpinakiem

Szpinak i banana dokładnie myjemy. Banana obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi. Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko.

WIĘCEJ >

Kuleczki ziemniaczane z szynką

Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie przenosimy do garnka, zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 20 minut (do miękkości), po czym ziemniaki odcedzamy i wkładamy…

WIĘCEJ >

Banalnie proste ciasto z owocem kaki

Piekarnik nastawiamy na 160 stopni, na grzanie góra/dół bez funkcji termoobiegu. Daktyle namaczamy we wrzątku 15 minut. Wszystkie składniki na spód wkładamy do blendera i blendujemy na dość gładką masę. Kwadratową formę do pieczenia o…

WIĘCEJ >