fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Galaretka z agaru

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-70
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Galaretka z agaru

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy sok z pomarańczy i podgrzewamy
  • Dodajemy agar, słodzik oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy do momentu rozpuszczenia
  • Następnie tak przygotowaną galaretkę przelewamy do misek (lub salaterek) i dodajemy owoce
  • Galaretki odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaret i galaretek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sok z pomarańczy (1000 g)
  • Malina (140 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Agar-agar (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Makaron zapiekany z kurczakiem

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dolewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)…

WIĘCEJ >

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Kuskus i serowa biedronka

Kuskus gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł i kalafior gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-6 minut, a następnie odcedzamy Z sera formujemy kulkę Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki…

WIĘCEJ >