fbpx
logo
Szukaj
open close

Wegańska galareta warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cea01fe4b-749e-41ad-8fec-12491912ca54
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wegańska galareta warzywna

Przygotowanie

  • Marchew obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
  • Dodajemy przyprawy, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 12-15 minut (do miękkości)
  • Cały czas gotując i cały czas mieszając dosypujemy agar-agar (dokładnie go rozprowadzamy rózgą kuchenną) i gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Galaretkę przelewamy do misek i odstawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaret i galaretek.

Opcjonalnie do galarety możesz dodać kukurydzę lub/i groszek z puszki.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Kurczak udko (480 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Marchew (200 g)
  • Kurczak skrzydło (120 g)
  • Por (90 g)
  • Seler korzeń (70 g)
  • Pietruszka korzeń (60 g)
  • Żelatyna w proszku (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Pieprz ziarnisty (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Lodówka, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Galaretka z kokosowym aromatem

Owoce umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Następnie przenosimy (…)

WIĘCEJ >

Galaretka warzywna

Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a (…)

WIĘCEJ >

Galaretka drobiowa z warzywami

Do garnka wlewamy rosół, dodajemy warzywa, listki laurowe i ziarenka pieprzu Gotujemy około godzinę, a pod koniec gotowania dodajemy ostrą (…)

WIĘCEJ >

Galaretka truskawkowa

Truskawki płuczemy i osuszamy, po czym blendujemy na mus Dodajemy ksylitol i sok z pomarańczy Mieszamy do rozpuszczenia się ksylitolu Odlewamy (…)

WIĘCEJ >

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy (…)

WIĘCEJ >