fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wegańska galareta warzywna

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-68
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wegańska galareta warzywna

Przygotowanie

  • Marchew obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
  • Dodajemy przyprawy, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 12-15 minut (do miękkości)
  • Cały czas gotując i cały czas mieszając dosypujemy agar-agar (dokładnie go rozprowadzamy rózgą kuchenną) i gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Galaretkę przelewamy do misek i odstawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaret i galaretek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (300 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Agar-agar (3 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Lubczyk (świeży) (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Curry w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kuskus z wieprzowiną po kubańsku

Do miski wlewamy sok z pomarańczy, dodajemy mód, sos sojowy oraz przyprawy (kmin rzymski) i całość dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby się równomiernie pokryło marynatą Następnie przykrywamy miskę folią kuchenną i wkładamy…

WIĘCEJ >

Kanapka ze śledziem wędzonym i brzoskwinią na spodzie koperkowym

Do miski wkładamy tłuszcz Koperek drobno siekamy, dodajemy do miski z tłuszczem i całość dokładnie ugniatamy Kanapkę smarujemy tłuszczem z koperkiem Brzoskwinię kroimy na ćwiartki (pestkę usuwamy) Na kanapkę nakładamy brzoskwinię oraz śledzia i posypujemy…

WIĘCEJ >

Wykwintne kanapki z kurczakiem

Pomidory kroimy w plastry Awokado obieramy (pestkę usuwamy) i kroimy w plasterki Mięso kroimy na nieduże kawałki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kawałki mięsa i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony, a…

WIĘCEJ >

Ryżanka z borówkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Do gotującego się ryżu dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik i gotujemy jeszcze przez ok. 3-5 minut (a najlepiej do momentu, aż ryż i wiórki pochłoną większość…

WIĘCEJ >