fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Galaretka z kokosowym aromatem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-73
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Galaretka z kokosowym aromatem

Przygotowanie

  • Owoce umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Następnie przenosimy zblednowane owoce do rondla, dolewamy mleko, całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy
  • Dodajemy agar i mieszamy do momentu rozpuszczenia się go (nie zagotowujemy)
  • Zawartość rondla przelewamy do misek i odstaiamy na ok. 15-20 minut do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaret i galaretek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Malina (70 g)
  • Agar-agar (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frytki

Ziemniaki obieramy i kroimy wzdłuż na paski (jak frytki) W rondlu zagotowujemy osoloną wodę Wkładamy frytki i gotujemy przez ok. 1 minutę Następnie frytki odcedzamy, przenosimy na ręcznik papierowy i dokładnie osuszamy Piekarnik rozgrzewamy do…

WIĘCEJ >

Ryżowy piesek

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszek i kokardy Sałatę rwiemy na małe kawałki Ogórka kroimy w plastry Oliwki kroimy w paski Z papryki żółtej wycinamy małe kółko Z…

WIĘCEJ >

Jaglanka z borówkami i płatkami migdała

Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Wielkanoc na talerzu

Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty (na twardo) Chleb pieczemy w tosterze na grzanki Z sera wycinamy kawałki na kształt zajączków i pisklaków Paprykę kroimy w drobną kostkę Ogórka kroimy w plastry…

WIĘCEJ >