Galaretka z kokosowym aromatem
Galaretka z kokosowym aromatem
Przygotowanie
- Owoce umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
- Następnie przenosimy zblednowane owoce do rondla, dolewamy mleko, całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy
- Dodajemy agar i mieszamy do momentu rozpuszczenia się go (nie zagotowujemy)
- Zawartość rondla przelewamy do misek i odstaiamy na ok. 15-20 minut do ostygnięcia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaret i galaretek.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Malina (70 g)
- Agar-agar (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pierś indyka z komosą ryżową i awokado
Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i posypujemy przyprawami z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor)…
WIĘCEJ >Kurczak w sosie ziołowo-cytrusowym
Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w paski i przenosimy do miski Dolewamy bulion i ocet, dodajemy skórkę pomarańczową, cukier oraz czosnek i całość dokładnie mieszamy Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na…
WIĘCEJ >Jagnięcina curry
Cebulę z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy (kmin i chili) i całość dokładnie blendujemy Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm i…
WIĘCEJ >Pasta tapenade z czarnych oliwek
Oliwki i anchosi kroimy na kawałki, po czym przenosimy do blendera Zieleninę siekamy, dodajemy do blendera i miksujemy na pastę Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz – tapenade powinno przypominać konsystencję gęstego sosu Pastę przenosimy…
WIĘCEJ >