fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Galaretka z kokosowym aromatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5b815bea-7343-4ff7-80e6-be70cd736765
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Galaretka z kokosowym aromatem

Przygotowanie

  • Owoce umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Następnie przenosimy zblednowane owoce do rondla, dolewamy mleko, całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy
  • Dodajemy agar i mieszamy do momentu rozpuszczenia się go (nie zagotowujemy)
  • Zawartość rondla przelewamy do misek i odstaiamy na ok. 15-20 minut do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaret i galaretek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Malina (70 g)
  • Agar-agar (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś indyka z komosą ryżową i awokado

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i posypujemy przyprawami z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor)…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie ziołowo-cytrusowym

Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w paski i przenosimy do miski Dolewamy bulion i ocet, dodajemy skórkę pomarańczową, cukier oraz czosnek i całość dokładnie mieszamy Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na…

WIĘCEJ >

Jagnięcina curry

Cebulę z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy (kmin i chili) i całość dokładnie blendujemy Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm i…

WIĘCEJ >

Pasta tapenade z czarnych oliwek

Oliwki i anchosi kroimy na kawałki, po czym przenosimy do blendera Zieleninę siekamy, dodajemy do blendera i miksujemy na pastę Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz – tapenade powinno przypominać konsystencję gęstego sosu Pastę przenosimy…

WIĘCEJ >