Zielona fasolka margherita
Zielona fasolka margherita
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Oliwki kroimy w cienkie plastry
- Zieleninę siekamy
- Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy przyprawy i pomidory, dolewamy wodę i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy fasolkę i gotujemy przez ok. 10-12 minut (na małym ogniu)
- Po tym czasie dodajemy oliwki wraz z zieleniną, mieszamy i gotujemy przez ok. 2 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z dodatkiem fasolki szparagowej.
Autor
Lista składników
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (500 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Woda (125 ml)
- Cebula czerwona (105 g)
- Oliwki czarne (100 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (5 g)
- Oregano suszone (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.