fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielona fasolka margherita

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-66
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zielona fasolka margherita

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Oliwki kroimy w cienkie plastry
  • Zieleninę siekamy
  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy przyprawy i pomidory, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy fasolkę i gotujemy przez ok. 10-12 minut (na małym ogniu)
  • Po tym czasie dodajemy oliwki wraz z zieleniną, mieszamy i gotujemy przez ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z dodatkiem fasolki szparagowej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Oliwki czarne (100 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Oregano suszone (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Turecka pasta dyniowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Oliwki drobno siekamy Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza tłuszczem) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z dynią, pieczarkami i warzywami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Komosę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pieczarki kroimy…

WIĘCEJ >

Ser kozi w ziołach i orzechach

Zieleninę siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy bledować) Dodajemy orzechy i całość dokładnie blendujemy Mieszankę orzechów z przyprawami wysypujemy na talerz i obtaczamy w niej ser (tak aby był równomiernie pokryty)…

WIĘCEJ >

Omułki z pomidorami i chili

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili i zieleninę drobno siekamy Omułki dokładnie oczyszczamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, chili oraz przyprawy (liść laurowy) i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co…

WIĘCEJ >