fbpx
logo
Szukaj
open close

Ziemniaki faszerowane po chłopsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c150ebc5d-6ab2-4b26-9280-2dc32ccfe62e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ziemniaki faszerowane po chłopsku

Przygotowanie

  • Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut
  • Następnie ziemniaki odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięte ziemniaki kroimy na pół i wydrążamy miąższ (trochę więcej niż połowę)
  • Miąższ z ziemniaków drobno siekamy
  • Śledzie kroimy na kawałki, wkładamy do blendera i blendujemy na jednolitą masę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Miąższ z ziemniaków, śledzie i cebulę wkładamy do miski, dodajemy śmietanę i przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do farszu i ponownie mieszamy
  • Ziemniaki wypełniamy farszem i wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Całość zalewamy śmietanką i wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ziemniakami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (750 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (250 ml)
  • Śledź marynowany (sklepowy) (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Cebula (15 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ziemniaki zapiekane z serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki i przenosimy do naczynia żaroodpornego Cebulę ze szczypiorkiem (…)

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaki z tymiankiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy i nakłuwamy widelcem Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty o (…)

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaki z farszem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na ok. 1 godz. (…)

WIĘCEJ >

Ziemniaki zapiekane z boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy, nacinamy wzdłuż na pół, kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Ziemniaki w mundurkach

Ziemniaki dokładnie szorujemy, a następnie gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie przenosimy ziemniaki na (…)

WIĘCEJ >