fbpx
Szukaj
open close

Zupa czosnkowo-jaglana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1ff58fd-b704-418a-b0d7-de081d59165c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa czosnkowo-jaglana

Przygotowanie

  • Orzechy wrzucamy do miski, zalewamy wodą i odkładamy na ok. 4-5 godz. (możemy moczyć nawet całą noc)
  • Po tym czasie orzechy odcedzamy
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i odkładamy na ok. 10 minut
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Kaszę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą, po czym sparzamy wrzątkiem
  • Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy
  • Następie dodajemy kaszę i ziemniaki, mieszamy i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie)
  • Pod koniec gotowania dodajemy czosnek i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut
  • Garnek ściągamy z kuchenki
  • Dodajemy orzechy i całość blendujemy na gładki krem
  • Dodajemy płatki drożdżowe oraz wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Zupę dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1500 ml)
  • Ziemniak (150 g)
  • Czosnek (100 g)
  • Kasza jaglana (45 g)
  • Orzech nerkowca (35 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Płatki drożdżowe (5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Toskańska zupa fasolowa

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w cienkie paski Kapustę siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Gęsta zupa z szynką i grochem

Groch wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 6 godz. Po tym czasie groch odcedzamy Cebulę obieramy (…)

WIĘCEJ >

Kubańska zupa z fasoli

Fasolę wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie (…)

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się (…)

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić (…)

WIĘCEJ >