fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa czosnkowo-jaglana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1ff58fd-b704-418a-b0d7-de081d59165c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa czosnkowo-jaglana

Przygotowanie

  • Orzechy wrzucamy do miski, zalewamy wodą i odkładamy na ok. 4-5 godz. (możemy moczyć nawet całą noc)
  • Po tym czasie orzechy odcedzamy
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i odkładamy na ok. 10 minut
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Kaszę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą, po czym sparzamy wrzątkiem
  • Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy
  • Następie dodajemy kaszę i ziemniaki, mieszamy i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie)
  • Pod koniec gotowania dodajemy czosnek i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut
  • Garnek ściągamy z kuchenki
  • Dodajemy orzechy i całość blendujemy na gładki krem
  • Dodajemy płatki drożdżowe oraz wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Zupę dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1500 ml)
  • Ziemniak (150 g)
  • Czosnek (100 g)
  • Kasza jaglana (45 g)
  • Orzech nerkowca (35 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Płatki drożdżowe (5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Hinduski ryż z kurczakiem biryani

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Mięso obieramy ze skóry Pomidory kroimy w drobną kostkę Ryż wysypujemy na sito i płuczemy pod zimną wodą do momentu, aż woda będzie przejrzysta Piekarnik rozgrzewamy do temp….

WIĘCEJ >

Salsa meksykańska

Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Grillowana dynia z kiełbasą

Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Kładziemy kiełbasy, smażymy po 5 min z każdej strony na małym ogniu…

WIĘCEJ >