fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa jarzynowa z kurczakiem i ryżem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfea52d8d-d81b-4c8d-bf57-6e28f1723775
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa jarzynowa z kurczakiem i ryżem

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy, przenosimy do garnka, dolewamy bulion, dodajemy sól i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut
  • Marchew obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Kalafior dzielimy na różyczki
  • Do garnka z mięsem dodajemy ryż i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Następnie dodajemy marchew z kalafiorem i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy por i gotujemy przez ok. 20 minut (na małym ogniu)
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z zupy, kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem do zupy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Opcjonalnie możesz dodać do zupy zieleninę np. natkę pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Marchew (400 g)
  • Por (300 g)
  • Kalafior (200 g)
  • Kurczak pierś (200 g)
  • Ryż basmati (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Barszcz biały na ogórczance

Gotujemy osoloną wodę i wlewamy ogórczankę. W zależności od tego czy lubimy mniej lub bardziej kwaśny barszcz możemy dolać mniej lub więcej wody z ogórków kiszonych. Gdy woda się zagotuje dodajemy mąkę rozrobioną w małej…

WIĘCEJ >

Gęsta zupa z szynką i grochem

Groch wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 6 godz. Po tym czasie groch odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki Seler kroimy na kawałki…

WIĘCEJ >

Krem z kukurydzy

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z selerem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i smażymy przez ok. 8-10 minut Dolewamy…

WIĘCEJ >