fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa koperkowa

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-55
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa koperkowa

Przygotowanie

  • Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki i umieszczamy w garnku
  • Do garnka dodajemy mięso oraz przyprawy, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 45-50 minut
  • Po tym czasie wyciągamy z garnka warzywa oraz mięso
  • Do garnka wrzucamy ryż i gotujemy przez ok. 12 minut
  • Marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka z ryżem
  • Koper drobno siekamy, dodajemy do garnka z zupą i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut (do momentu, aż ryż będzie całkowicie miękki)
  • Zupę możemy podawać z kawałkiem mięsa

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1500 ml)
  • Kurczak udko (290 g)
  • Marchew (135 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Koper (świeży) (60 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony kurczak z anchois

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Anchois i zieleninę drobno siekamy Ser kroimy w plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z awokado i jajkami w koszulkach

Sałatka: Brokuły lekko posolić i gotować na parze przez 7 minut Brokuły przelać zimną bieżącą wodą lub zasypać lodem Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką…

WIĘCEJ >

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >

Winogrona

Winogrona umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >