fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa koperkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c22106474-3446-4679-9b9e-d8d45439c569
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa koperkowa

Przygotowanie

  • Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki i umieszczamy w garnku
  • Do garnka dodajemy mięso oraz przyprawy, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 45-50 minut
  • Po tym czasie wyciągamy z garnka warzywa oraz mięso
  • Do garnka wrzucamy ryż i gotujemy przez ok. 12 minut
  • Marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka z ryżem
  • Koper drobno siekamy, dodajemy do garnka z zupą i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut (do momentu, aż ryż będzie całkowicie miękki)
  • Zupę możemy podawać z kawałkiem mięsa

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1500 ml)
  • Kurczak udko (290 g)
  • Marchew (135 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Koper (świeży) (60 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z jarmużu

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski Zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na ok. 2 minuty i odcedzamy Odcedzony jarmuż przenosimy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Kubańska zupa z fasoli

Fasolę wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie fasolę odcedzamy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 30 minut Cebulę z czosnkiem obieramy…

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >