Zupa koperkowa
Zupa koperkowa
Przygotowanie
- Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki i umieszczamy w garnku
- Do garnka dodajemy mięso oraz przyprawy, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 45-50 minut
- Po tym czasie wyciągamy z garnka warzywa oraz mięso
- Do garnka wrzucamy ryż i gotujemy przez ok. 12 minut
- Marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka z ryżem
- Koper drobno siekamy, dodajemy do garnka z zupą i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut (do momentu, aż ryż będzie całkowicie miękki)
- Zupę możemy podawać z kawałkiem mięsa
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Woda (1500 ml)
- Kurczak udko (290 g)
- Marchew (135 g)
- Ryż basmati (100 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Koper (świeży) (60 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Ziele angielskie – ziarno (1 g)
- Liść laurowy (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.