fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z selera i pietruszki z oliwą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c51aace61-a9b3-4653-856e-015e45659234
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z selera i pietruszki z oliwą

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz (olej rzepakowy)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15-20 minut
  • Następnie całość blendujemy na jednolity krem
  • Dodajemy pokruszone tofu i ponownie blendujemy
  • Zupę nalewamy na talerze, skrapiamy oliwą i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Seler korzeń (500 g)
  • Bulion jarski (500 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Pietruszka korzeń (100 g)
  • Tofu naturalne (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę Pieczarki kroimy w pół W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia…

WIĘCEJ >

Wołowina na zielono

W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym.  Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną. Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin). Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć…

WIĘCEJ >