fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z selera i pietruszki z oliwą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c51aace61-a9b3-4653-856e-015e45659234
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa krem z selera i pietruszki z oliwą

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz (olej rzepakowy)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15-20 minut
  • Następnie całość blendujemy na jednolity krem
  • Dodajemy pokruszone tofu i ponownie blendujemy
  • Zupę nalewamy na talerze, skrapiamy oliwą i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Seler korzeń (500 g)
  • Bulion jarski (500 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Pietruszka korzeń (100 g)
  • Tofu naturalne (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

Pasta z awokado Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy Kanapki z pastą z awokado i jajkiem…

WIĘCEJ >

Pieczona polędwiczka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Polędwiczkę kroimy na grube kawałki.  Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą soli, następnie obtaczamy polędwiczkę w naszej marynacie i układamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 30…

WIĘCEJ >

Warzywa z patelni

Wszystkie warzywa (poza papryką) obieramy Cebulę i por kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę kroimy w plastry Seler i paprykę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę oraz por i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Pierś kaczki z żurawiną i ziemniakami

Pierś kaczki z żurawiną Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C (z funkcją grzania góra-dół) Skórę piersi kaczki lekko nacinamy pod skosem w dwie strony (tak aby powstały drobne rąby na połowę głębokości skóry) Następnie…

WIĘCEJ >