fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa wędzona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8bf423a-55d6-4a77-966a-15c57255cb69
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa wędzona

Przygotowanie

  • Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku
  • Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody
  • W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami
  • Wszystko gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i zostawiamy na ogniu jeszcze kilka minut
  • Podajemy

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne zupy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g boczku wędzonego lub pachwiny wieprzowej wędzonej
  • 1 l passaty pomidorowej
  • 70 g gęstego mleka kokosowego
  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • ½ korzenia selera korzeniowego (85 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta imbiru suszonego (1 g)
  • 1 papryczka chili (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii z kawałkami kurczaka

Kroimy selera i wrzucamy na rozgrzaną patelnię Jak się zeszkli wrzucamy cukinię i dusimy, aż zmięknie Dodajemy na koniec posiekany ząbek czosnku Zalewamy wszystko bulionem Dusimy przez 5 minut Dodajemy kolendrę, doprawiamy i blendujemy Doprawiamy,…

WIĘCEJ >

Leczo z dyni

Kiełbasę kroimy wzdłuż na pół i kroimy w półksiężyce Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Dynię obieramy ze skóry, usuwamy/wyrzucamy pestki i kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Marchew obieramy i…

WIĘCEJ >

Klopsiki z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Do garnka wlewamy wodę na wysokość 3-4 cm, dodajemy sól, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się wody wrzucamy uformowane kulki z mięsa o średnicy ok. 4…

WIĘCEJ >