fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa wędzona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8bf423a-55d6-4a77-966a-15c57255cb69

Zupa wędzona

Przygotowanie

  • Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku
  • Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody
  • W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami
  • Wszystko gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i zostawiamy na ogniu jeszcze kilka minut
  • Podajemy

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne zupy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g boczku wędzonego lub pachwiny wieprzowej wędzonej
  • 1 l passaty pomidorowej
  • 70 g gęstego mleka kokosowego
  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • ½ korzenia selera korzeniowego (85 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta imbiru suszonego (1 g)
  • 1 papryczka chili (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany łosoś z makaronem z marchwi

Nastawiamy grilla Filety osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, delikatnie skrapiamy oliwą. Kładziemy łososia na grill (skórą do góry) Grillujemy około 6 minut i obracamy na drugą stronę. Grillujemy jeszcze około 5 minut W tym czasie…

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy brukselki, zalewamy bulionem Gotujemy 10 min…

WIĘCEJ >