fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa wędzona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8bf423a-55d6-4a77-966a-15c57255cb69
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa wędzona

Przygotowanie

  • Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku
  • Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody
  • W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami
  • Wszystko gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i zostawiamy na ogniu jeszcze kilka minut
  • Podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Passata pomidorowa (1000 g)
  • Woda (250 ml)
  • Boczek wieprzowy wędzony (200 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Mleko kokosowe (70 ml)
  • Chili (20 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Imbir suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina z kapustą

Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy Gotujemy jeszcze około…

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z bulionem mięsnym)

Łososia kroimy w paski Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Marchewkę, pietruszkę i cukinię przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy warzywa wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski) Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Schab z gotowaną marchewką

Marchewkę kroimy w słupki, przekładamy do garnka i gotujemy Mięso rozbijamy tłuczkiem do mięsa i dusimy na patelni z odrobiną wody i masłem Doprawiamy solą i pieprzem Po około 15 minutach jest gotowy Duszony schab…

WIĘCEJ >