fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z kaczki po kantońsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cedd78beb-a532-4126-bb9e-bf12e6e69d4f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z kaczki po kantońsku

Przygotowanie

  • Z udek ściągamy skórkę (skórkę płytko nacinamy tak, aby nie naruszyć włókien mięsa i ściągamy skórkę palcami)
  • Następnie przecinamy udka na pół
  • Imbir obieramy i kroimy w plasterki
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Do garnka wlewamy bulion, dolewamy sos sojowy i wino, dodajemy imbir i przyprawy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu
  • Następnie wkładamy do garnka mięso (powinno być całkowicie zanurzone) i doprowadzamy do wrzenia
  • Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy przez ok. 45 minut
  • Po tym czasie ściągamy garnek z ognia, wyciągamy przyprawy (cynamon i anyż), dodajemy szczypiorek, mieszamy i odkładamy
  • Zupę nalewamy na talerze, dekorujemy zieleniną i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Kaczka udko (560 g)
  • Sos sojowy (200 g)
  • Wino czerwone wytrawne (100 ml)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Anyż – nasiona (4 g)
  • Kminek mielony (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Kolendra (świeża) (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Cynamon – laska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Pokrywka do garnka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Borowikowa zupa-krem z kasztanami

Kasztany obieramy Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Dodajemy kasztany i przyprawy, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu (…)

WIĘCEJ >

Gęsta zupa z szynką i grochem

Groch wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 6 godz. Po tym czasie groch odcedzamy Cebulę obieramy (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna zupa ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i (…)

WIĘCEJ >

Zupa zimowa z dyni

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Myjemy i kroimy pozostałe warzywa Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z marchewki

Warzywa myjemy i obieramy Odkładamy 10 marchewek na bok 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się (…)

WIĘCEJ >

-40% na wszystko!! Wpisz kod: MAJ40 w koszyku. Promka do 3.05.2024

X