fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z krabów i kukurydzy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-177
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z krabów i kukurydzy

Przygotowanie

  • Cebulę i zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydze i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion (pozostawiamy ok. pół szklanki) i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy mięso z kraba oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Do miski wlewamy pozostały bulion, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
  • Mieszankę z mąką wlewamy na patelnię, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 25
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1500 ml)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (400 g)
  • Krab (świeży) (140 g)
  • Cebula dymka (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach Gryczankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon oraz kakao i mieszamy

WIĘCEJ >

Ogniste burritos z wołowiną

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym

Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni Podlewamy odrobiną wody Po chwili dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy przez 20 – 30 minut, podlewając od czasu do czasu wodą Pod…

WIĘCEJ >