Amok – danie Kambodżanskie
Amok – danie Kambodżanskie
Przygotowanie
- Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód i chwilę gotujemy.
- Do zagotowanego mleka wrzucamy małe kawałki oczyszczonej ryby.
- Gotujemy całość około pół godziny.
- Dodajemy sok z limonki i mieszamy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (1000 g)
- Mleko kokosowe (800 ml)
- Cebula (105 g)
- Miód lipowy (75 g)
- Limonka (70 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
- Czosnek (10 g)
- Cebula suszona (5 g)
- Chili (3 g)
- Trawa cytrynowa (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.