Bezowa polewa
Bezowa polewa
Przygotowanie
- Do miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i ubijamy na niezbyt twardą pianę
- Dodajemy cukier i ubijamy, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu trzepaczki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polewy.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo białko (90 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Proszek do pieczenia (0.5 g)
- Wanilia – laska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sos pomidorowy z imbirem
Cebulę obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i kroimy w skośne paski o długości ok. 5 cm Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z imbirem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, często mieszając Dodajemy wszystkie…
WIĘCEJ >Pasta kasztanowa
Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej. Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.
WIĘCEJ >Ketchup z papryki
Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasiennie i mielimy standardowym sitku do miski Z papryki odlewamy połowę soku Dodajemy tłuszcz, sól oraz cukier i całość dokładnie mieszamy Zawartość miski przenosimy do garnka i zagotowujemy, a…
WIĘCEJ >Glazura czekoladowa
Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy co jakiś czas mieszając, do momentu, aż się rozpuszczą Następnie rondel ściągamy z kuchenki, dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i…
WIĘCEJ >