fbpx
logo
Szukaj
open close

Bezowa polewa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0ea992f1-3548-4f58-9838-f55d979e7efb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bezowa polewa

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i ubijamy na niezbyt twardą pianę
  • Dodajemy cukier i ubijamy, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu trzepaczki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polewy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo białko (90 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Proszek do pieczenia (0.5 g)
  • Wanilia – laska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Topinambur z warzywami

Topinambur gotujemy w delikatnie osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Marchewkę i pietruszkę obieramy Ścieramy na tarce lub kroimy w cienkie paseczki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i umieszczamy…

WIĘCEJ >

Domowe mleko kokosowe

Wiórki kokosowe wrzucamy do wody i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, wyłączamy i odstawiamy, aby trochę ostygło. Następnie blendujemy wszystko ok. 4-5 minut i przelewamy do innego naczynia przez sitko wyłożone gazą/materiałem, po czym zwijamy…

WIĘCEJ >

Pierś indyka w curry

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w paski…

WIĘCEJ >

Dip serowy

Do rondla wlewamy mleko i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do rondla i doprowadzamy do wrzenia Dodajemy sery oraz przyprawy i mieszamy przez ok 1 minutę (do momentu zgęstnienia dipu)

WIĘCEJ >