fbpx
Szukaj
open close

Carpaccio serowe z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfd5401b4-e1b5-4f5e-81c2-85254587c1e8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Carpaccio serowe z owocami

Przygotowanie

  • Ser kroimy w cienkie plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw
  • Odkładamy ok. 1/6 ilości winogrona, a pozostały wrzucamy do blendera i blendujemy
  • Następnie przecedzamy sok z winogrona przez sitko
  • Odłożony winogron obieramy i kroimy w ćwiartki
  • Jabłko obieramy, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne
  • Następnie kroimy jabłko w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny
  • Kiwi obieramy i kroimy w plasterki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wlewamy jogurt i sok z winogrona, dodajemy zieleninę i całość dokładnie mieszamy przy pomocy rózgi kuchennej
  • Następnie dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy
  • Na talerzach układamy owoce i polewamy sosem, a obok układamy plasterki sera

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia carpaccio.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Winogrono białe (150 g)
  • Winogrono czerwone (150 g)
  • Kiwi (150 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Jogurt naturalny (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Trybula (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Carpaccio z buraka z serem

Carpaccio Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Buraki obieramy, owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. (…)

WIĘCEJ >

Carpaccio z łososia i rzodkiewki

Łososia i rzodkiewkę kroimy w plastry Awokado obieramy i kroimy w plastry Koper drobno siekamy Na talerzu układamy na przemian (…)

WIĘCEJ >

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem (…)

WIĘCEJ >

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i (…)

WIĘCEJ >