fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Carpaccio z łososia i rzodkiewki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-103
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Carpaccio z łososia i rzodkiewki

Przygotowanie

  • Łososia i rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Awokado obieramy i kroimy w plastry
  • Koper drobno siekamy
  • Na talerzu układamy na przemian plastry łososia, rzodkiewki i awokado, całość skrapiamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy koprem, rukolą oraz oliwkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia carpaccio.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Łosoś wędzony (120 g)
  • Rzodkiewka (90 g)
  • Oliwki czarne (20 g)
  • Rukola (20 g)
  • Koper (świeży) (12 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sok z cytryny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z wędzonego pstrąga z burakami

Do słoika wlewamy tłuszcz i wodę, dodajemy musztardę i słodzik, zakręcamy słoik i całość dokładnie mieszamy Rybę rwiemy na kawałki Buraki kroimy w pół plastry Do miski wkładamy rukolę, dodajemy sos i mieszamy Następnie przenosimy…

WIĘCEJ >

Chrupiące miodowe krewetki

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy mąkę (kukurydzianą), dodajemy białka oraz sos ostrygowy i dokładnie mieszamy, a następnie ubijamy rózgą kuchenną na gładką masę Do osobnej…

WIĘCEJ >

Sałatka z suszonymi pomidorami

Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, oliwą, kiełkami i sezamem. Gdy pomidory nasiąkną kroimy je na mniejsze części i dorzucamy do…

WIĘCEJ >

Kotlety z indyka z szałwią

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Połowę zieleniny siekamy i dodajemy do miski z serem Przygotowujemy trzy miski – do…

WIĘCEJ >