fbpx
logo
Szukaj
open close

Carpaccio z buraka z serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5516733d-c395-460d-bece-429b64e4097c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Carpaccio z buraka z serem

Przygotowanie

Carpaccio

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Buraki obieramy, owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie buraki wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięte buraki kroimy w plasterki i układamy na talerzu
  • Następnie polewamy buraki sosem, posypujemy pokruszonym serem, orzechami oraz posiekaną zieleniną i oprószamy przyprawami

Sos

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia carpaccio.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

Carpaccio

  • Burak (200 g)
  • Ser kozi (150 g)
  • Orzechy piniowe (10 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Ocet balsamiczny (5 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Sos sojowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasztet z wytrawnym sosem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy tłuszczem Cebulę z marchewką obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy mięso i…

WIĘCEJ >

Grillowana kapusta chińska

Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem

WIĘCEJ >

Krokiety pieczarkowo-ziołowe

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy, wrzucamy do blendera i drobno blendujemy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz pieczarki i smażymy przez ok. 4-5…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >