fbpx
logo
Szukaj
open close

Carpaccio z buraka z serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5516733d-c395-460d-bece-429b64e4097c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Carpaccio z buraka z serem

Przygotowanie

Carpaccio

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Buraki obieramy, owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie buraki wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięte buraki kroimy w plasterki i układamy na talerzu
  • Następnie polewamy buraki sosem, posypujemy pokruszonym serem, orzechami oraz posiekaną zieleniną i oprószamy przyprawami

Sos

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia carpaccio.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

Carpaccio

  • Burak (200 g)
  • Ser kozi (150 g)
  • Orzechy piniowe (10 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Ocet balsamiczny (5 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Sos sojowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Carpaccio z łososia i rzodkiewki

Łososia i rzodkiewkę kroimy w plastry Awokado obieramy i kroimy w plastry Koper drobno siekamy Na talerzu układamy na przemian (…)

WIĘCEJ >

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i (…)

WIĘCEJ >

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem (…)

WIĘCEJ >

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i (…)

WIĘCEJ >

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok Kalarepę, seler, marchew obieramy (…)

WIĘCEJ >