fbpx
logo
Szukaj
open close

Carpaccio z buraka z serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5516733d-c395-460d-bece-429b64e4097c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Carpaccio z buraka z serem

Przygotowanie

Carpaccio

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Buraki obieramy, owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie buraki wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięte buraki kroimy w plasterki i układamy na talerzu
  • Następnie polewamy buraki sosem, posypujemy pokruszonym serem, orzechami oraz posiekaną zieleniną i oprószamy przyprawami

Sos

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia carpaccio.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

Carpaccio

  • Burak (200 g)
  • Ser kozi (150 g)
  • Orzechy piniowe (10 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Ocet balsamiczny (5 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Sos sojowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ośmiornica duszona z fenkułem na mixie sałat

Fenkuł kroimy w plasterki Pomidorki kroimy na połówki Ośmiornice kroimy w plasterki Cebulę kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy masło Smażymy cebulę i fenkuł około 3 min Dodajemy ośmiornice i czosnek Wyciskamy sok z cytryny…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa (wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Sałatka z czarnej rzepy z wędzoną makrelą

Sałatka Rzepę i marchew obieramy, płuczemy i osuszamy Następnie przygotowane warzywa ścieramy na dużych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Ogórka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki Liście sałaty rozdzielamy, myjemy i odsączamy…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z awokado i jajkami w koszulkach

Sałatka: Brokuły lekko posolić i gotować na parze przez 7 minut Brokuły przelać zimną bieżącą wodą lub zasypać lodem Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką…

WIĘCEJ >