Cukinia w stylu włoskim
Cukinia w stylu włoskim
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 0,5 minuty
- Dodajemy cebulę i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
- Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie na kawałki
- Na patelnię dorzucamy cukinię, dodajemy pomidory wraz z przyprawami, mieszamy i całość smażymy przez ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając
- Gotowe danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z cukinią.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (450 g)
- Cukinia żółta (450 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Cebula (105 g)
- Czosnek (15 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Zioła prowansalskie (3 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.