fbpx
logo
Szukaj
open close

Cynamonowy chleb kukurydziany z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc89e3d00-7117-40ab-a129-fbd88b26850a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cynamonowy chleb kukurydziany z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (wanilię z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dosypujemy kaszę kukurydzianą i całość dokładnie mieszamy
  • Wszystkie składniki razem dokładnie miksujemy do momentu, aż nie będzie w nim żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę, wierzch posypujemy przyprawami (cynamonem) i wkładamy do piekarnika na ok. 15-18 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Masło (80 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Kasza kukurydziana (55 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Cynamon mielony (6 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

Mięso kładziemy na talerzu, smarujemy tłuszczem, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut Do rondla wlewamy śmietanę i tabasco, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgnieciony pieprz, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut…

WIĘCEJ >

Gulasz z ryżem

Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kawałki mięsa i smażymy…

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z serem kozim

Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C. W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy.  Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do…

WIĘCEJ >

Surówka z kiszonej kapusty

Jabłko i marchewka ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i skrapiamy oliwą.

WIĘCEJ >