Cytrynowe krewetki z koperkiem
Cytrynowe krewetki z koperkiem
Przygotowanie
- Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
- Czosnek obieramy i rozgniatamy
- Zieleninę drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając
- Dodajemy krewetki, mieszamy i smażymy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, aż nabiorą różowego koloru)
- Dodajemy sok z cytryny oraz zieleninę i dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia krewetek.
Autor
Lista składników
- Krewetka black tiger (świeża) (500 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (75 ml)
- Czosnek (15 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Koper (świeży) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów
Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.
WIĘCEJ >Kurze wątróbki z pieczarkami po węgiersku
Mięso kroimy na kawałki o wielkości jednego kęsa Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (5/7 ilości) Wrzucamy cebulę…
WIĘCEJ >Babeczki z owocami leśnymi
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremkę na muffiny lekko smarujemy tłuszczem Pozostały tłuszcz wkładamy do rondla i rozpuszczamy na małym ogniu Następnie odstawiamy rondel do ostygnięcia Do miski przelewamy rozpuszczony tłuszcz, dolewamy mleko,…
WIĘCEJ >Ryż z groszkiem, marchewką i pietruszką
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy przyprawy…
WIĘCEJ >