fbpx
logo
Szukaj
open close

Cytrynowe krewetki z koperkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c521db474-aa12-4ed4-a218-5da3063d5d93
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cytrynowe krewetki z koperkiem

Przygotowanie

  • Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
  • Czosnek obieramy i rozgniatamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy krewetki, mieszamy i smażymy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, aż nabiorą różowego koloru)
  • Dodajemy sok z cytryny oraz zieleninę i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia krewetek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Krewetka black tiger (świeża) (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (75 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

WIĘCEJ >

Kurze wątróbki z pieczarkami po węgiersku

Mięso kroimy na kawałki o wielkości jednego kęsa Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (5/7 ilości) Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Babeczki z owocami leśnymi

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremkę na muffiny lekko smarujemy tłuszczem Pozostały tłuszcz wkładamy do rondla i rozpuszczamy na małym ogniu Następnie odstawiamy rondel do ostygnięcia Do miski przelewamy rozpuszczony tłuszcz, dolewamy mleko,…

WIĘCEJ >

Ryż z groszkiem, marchewką i pietruszką

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy przyprawy…

WIĘCEJ >