fbpx
logo
Szukaj
open close

Cytrynowo-czosnkowy kalafior

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0840032e-1d63-45b8-a335-f7b90d5b7eef
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cytrynowo-czosnkowy kalafior

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na różyczki
  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kalafior z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy bulion i sok z cytryny, dodajemy skórkę cytrynową, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut (gotujemy do momentu, aż kalafior będzie miękki, ale nadal zwarty)
  • Ściągamy z patelni pokrywkę, zwiększamy ogień i gotujemy potrawę jeszcze przez ok. 5 minut
  • Dodajemy zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kalafiorem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalafior (440 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z kurczakiem i ziemniakami

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Chili, pomidory, cebulę oraz zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z mięsem Do miski z mięsem dodajemy musztardę, ocet oraz połowę tłuszczu i całość dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Kanapki z pasztetem i awokado

Awokado obieramy i kroimy w paski Kromki chleba smarujemy pasztetem, na wierzch układamy plastry awokado i całość posypujemy nasionami

WIĘCEJ >

Bomba składników aktywnych

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Kanapki warzywno-bekonowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papierze układamy plastry bekonu i pieczemy przez ok. 10 minut (pieczemy do momentu, aż boczek będzie złoty i chrupiący) Następnie przekładamy boczek…

WIĘCEJ >