Dip czosnkowo-fasolowy

Dip czosnkowo-fasolowy
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Odkrawamy górną część czosnku tak, aby odkryć ząbki i kładziemy na papier
- Następnie smarujemy główki czosnku odrobiną tłuszczu, posypujemy przyprawami (solą) i wkładamy na ok. 30 minut do piekarnika
- Fasolę odsączamy z zalewy
- Czosnek wyciskamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Fasola biała z puszki (950 g)
- Sok z cytryny (bio) (125 ml)
- Czosnek (90 g)
- Mleko kokosowe (60 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Mąka kokosowa (36 g)
- Kminek mielony (12 g)
- Rozmaryn suszony (6 g)
- Oregano suszone (6 g)
- Tymianek suszony (6 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.