fbpx
logo
Szukaj
open close

Dip czosnkowo-fasolowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1a3e14e-94f4-475c-990a-5473584f64db
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dip czosnkowo-fasolowy

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Odkrawamy górną część czosnku tak, aby odkryć ząbki i kładziemy na papier
  • Następnie smarujemy główki czosnku odrobiną tłuszczu, posypujemy przyprawami (solą) i wkładamy na ok. 30 minut do piekarnika
  • Fasolę odsączamy z zalewy
  • Czosnek wyciskamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola biała z puszki (950 g)
  • Sok z cytryny (bio) (125 ml)
  • Czosnek (90 g)
  • Mleko kokosowe (60 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Mąka kokosowa (36 g)
  • Kminek mielony (12 g)
  • Rozmaryn suszony (6 g)
  • Oregano suszone (6 g)
  • Tymianek suszony (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Dip z bobu z ziołami

Bób gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Zieleninę grubo siekamy, dodajemy do garnka z bobem, przykrywamy pokrywką (…)

WIĘCEJ >

Dip z pieczonego bakłażana

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana nakłuwamy widelcem na całej powierzchni, kładziemy na (…)

WIĘCEJ >

Dip z pesto i pieczoną papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na środkowej półce piekarnika i pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy (…)

WIĘCEJ >

Dip z ciecierzycy z ziołami

Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy (…)

WIĘCEJ >

Dip z czerwonej papryki

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut (pieczemy (…)

WIĘCEJ >