fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dip z fasoli i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ed95350-9df3-407c-9a4b-312488bb32db
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dip z fasoli i awokado

Przygotowanie

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i przenosimy miąższ do miski
  • Następnie skrapiamy awokado sokiem z limonki
  • Dodajemy tabasco i przyprawy (sól), po czym lekko rozgniatamy i mieszamy składniki widelcem
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Następnie dodajemy fasolę do miski z awokado
  • Zieleninę siekamy i dodajemy do miski z awokado
  • Pomidora nacinamy na krzyż i zanurzamy go we wrzącej wodzie na ok. 10 sek.
  • Wyciągamy pomidora z wrzącej wody, czekamy kilka sek. i obieramy go ze skórki
  • Następnie usuwamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę, dodajemy do miski z awokado i całość dokładnie mieszamy
  • Dip podajemy z chipsami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Chipsy kukurydziane (bio) (250 g)
  • Fasola czerwona z puszki (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Tabasco (5 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać Połowę łososia pokroić…

WIĘCEJ >

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Sałatka z łososiem i pomidorkami

Na patelnię wlewamy wodę i zagotowujemy Zmniejszamy ogień, kładziemy rybę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie rybę odsączamy Do rondla wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, imbir i chili) i podgrzewamy przez ok….

WIĘCEJ >

Makaron z cukinii w pomidorowym sosie

Odcinamy końcówki cukinii, przepuszczamy przez spiromat albo kroimy obieraczką w wąskie paski Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią makaron z cukinii, dodajemy sól i pieprz, smażymy przez 3 minuty W garnku podgrzewamy passatę pomidorową…

WIĘCEJ >