fbpx
logo
Szukaj
open close

Dip z fasoli i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ed95350-9df3-407c-9a4b-312488bb32db
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dip z fasoli i awokado

Przygotowanie

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i przenosimy miąższ do miski
  • Następnie skrapiamy awokado sokiem z limonki
  • Dodajemy tabasco i przyprawy (sól), po czym lekko rozgniatamy i mieszamy składniki widelcem
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Następnie dodajemy fasolę do miski z awokado
  • Zieleninę siekamy i dodajemy do miski z awokado
  • Pomidora nacinamy na krzyż i zanurzamy go we wrzącej wodzie na ok. 10 sek.
  • Wyciągamy pomidora z wrzącej wody, czekamy kilka sek. i obieramy go ze skórki
  • Następnie usuwamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę, dodajemy do miski z awokado i całość dokładnie mieszamy
  • Dip podajemy z chipsami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Chipsy kukurydziane (bio) (250 g)
  • Fasola czerwona z puszki (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Tabasco (5 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Grecki dip z pieczonego bakłażana

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Bakłażana wkładamy do formy, a następnie do piekarnika na ok. 15-20 minut (bakłażan (…)

WIĘCEJ >

Dip z pesto i pieczoną papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na środkowej półce piekarnika i pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy (…)

WIĘCEJ >

Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów

Tuńczyka odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i lekko rozdrabniamy widelcem Ogórki i pomidory kroimy w drobną kostkę, a następnie (…)

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do (…)

WIĘCEJ >

Dip z karczochami i szpinakiem

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż (…)

WIĘCEJ >