fbpx
logo
Szukaj
open close

Dip z fasoli i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ed95350-9df3-407c-9a4b-312488bb32db
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dip z fasoli i awokado

Przygotowanie

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i przenosimy miąższ do miski
  • Następnie skrapiamy awokado sokiem z limonki
  • Dodajemy tabasco i przyprawy (sól), po czym lekko rozgniatamy i mieszamy składniki widelcem
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Następnie dodajemy fasolę do miski z awokado
  • Zieleninę siekamy i dodajemy do miski z awokado
  • Pomidora nacinamy na krzyż i zanurzamy go we wrzącej wodzie na ok. 10 sek.
  • Wyciągamy pomidora z wrzącej wody, czekamy kilka sek. i obieramy go ze skórki
  • Następnie usuwamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę, dodajemy do miski z awokado i całość dokładnie mieszamy
  • Dip podajemy z chipsami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Chipsy kukurydziane (bio) (250 g)
  • Fasola czerwona z puszki (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Tabasco (5 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – mała sówka

Pieczywo rozkrajamy na pół i z jednej połówki wycinamy głowę sowy Oliwkę kroimy na pół Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt noska i nóżek Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki, tak jak…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Krem śliwkowy z cynamonem

Śliwki kroimy w kostkę, przenosimy do miski, zalewamy sokiem z pomarańczy i odstawiamy na ok. 20 minut Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski i skrapiamy…

WIĘCEJ >

Jajeczne kurki

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Na talerzu rozkładamy szpinak Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt dziobków i piórek Jaja odcedzamy i obieramy ze skorupy Następnie…

WIĘCEJ >