fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fasolka z pistacjowym pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6c164a87-bb32-4fa6-92de-7cb3c705b437
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Fasolka z pistacjowym pesto

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy orzechy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy
  • Następnie dodajemy ser, mieszamy i odstawiamy
  • Fasolkę z groszkiem gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-10 minut (do miękkości)
  • Przygotowujemy miskę z woda i lodem
  • Fasolkę z groszkiem odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem
  • Następnie ponownie odcedzamy i przenosimy do suchej miski
  • Dodajemy szpinak i mieszamy
  • Przed podaniem polewamy fasolkę pistacjowym pesto

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z fasolką szparagową.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (400 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Groszek zielony (150 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Orzechy piniowe (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Fasolę odsączamy z zalewamy, przenosimy do osobnej miski i rozgniatamy widelcem, a następnie przenosimy do miski z burakami Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do miski…

WIĘCEJ >

Pikantne curry z kaczki

Mięso kroimy na kawałki (np. w kostkę) Cebulę obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Chili drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Śmietana z ananasem

Do miski nakładamy śmietanę Ananasa obieramy, kroimy w kostkę i kładziemy na wierzch śmietany

WIĘCEJ >