fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fasolka z pistacjowym pesto

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-197
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Fasolka z pistacjowym pesto

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy orzechy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy
  • Następnie dodajemy ser, mieszamy i odstawiamy
  • Fasolkę z groszkiem gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-10 minut (do miękkości)
  • Przygotowujemy miskę z woda i lodem
  • Fasolkę z groszkiem odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem
  • Następnie ponownie odcedzamy i przenosimy do suchej miski
  • Dodajemy szpinak i mieszamy
  • Przed podaniem polewamy fasolkę pistacjowym pesto

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z fasolką szparagową.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (400 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Groszek zielony (150 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka owocowa – dowolne owoce

Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Ryż z dynią i miodem

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu)…

WIĘCEJ >

Tofu Stir Fry z ryżem

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Tofu kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Imbir oraz czosnek obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i ścieramy…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >