Fasolka z pistacjowym pesto
Fasolka z pistacjowym pesto
Przygotowanie
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Z fasolki odcinamy końcówki
- Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy orzechy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy
- Następnie dodajemy ser, mieszamy i odstawiamy
- Fasolkę z groszkiem gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-10 minut (do miękkości)
- Przygotowujemy miskę z woda i lodem
- Fasolkę z groszkiem odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem
- Następnie ponownie odcedzamy i przenosimy do suchej miski
- Dodajemy szpinak i mieszamy
- Przed podaniem polewamy fasolkę pistacjowym pesto
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z fasolką szparagową.
Autor
Lista składników
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (400 g)
- Szpinak (200 g)
- Groszek zielony (150 g)
- Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
- Ser Parmezan (50 g)
- Orzechy piniowe (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.