fbpx
logo
Szukaj
open close

Fasolka w sosie cytrynowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf75f5bee-fe5f-4d1a-8074-cc982f3a640d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Fasolka w sosie cytrynowym

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu zagotowujemy osoloną wodę
  • Przygotowujemy miskę z wodą i lodem
  • Fasolkę wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości)
  • Następnie fasolkę odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem do momentu ostygnięcia
  • Fasolkę ponownie odcedzamy i przenosimy do suchej miski
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Fasolkę polewamy przygotowanym sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem fasolki.

Fasolkę możesz opcjonalnie posypać ulubionymi orzechami lub nasionami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (600 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

„Wrapy” z sałaty z kurczakiem i awokado

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (tak aby…

WIĘCEJ >

Kurczak z rozmarynem i cytryną

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając (smażymy do momentu, aż będzie złote z obu stron) Następnie przenosimy…

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 2

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Stek z grilla Rib Eye i gotowane brokuły

Mięso wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, tak aby osiągnęło temp. pokojową Rozgrzewamy grill (temp. powinna osiągnąć 300 st. C) Mięso smarujemy tłuszczem, posypujemy przyprawami i kładziemy na grill Mięso grillujemy przez…

WIĘCEJ >