fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zasmażana fasolka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce4f769cb-4dda-40a1-8be1-7313289daff3-1

Zasmażana fasolka

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem.
  • Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy.
  • Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę.
  • Solimy według upodobań i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 porcja fasolki szparagowej (200 g)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych (10 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki z batatów

Batata obieramy Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach Dodajemy jajko i szczyptę soli Mieszamy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz Smażymy po 3 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z wędzoną makrelą i warzywami duszonymi w mleku kokosowym

Makrelę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy palcami na kawałki i przekładamy do miseczki Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub paseczki Przygotowujemy garnek z wrzątkiem i wrzucamy pokrojone warzywa oraz brokuł i brukselkę…

WIĘCEJ >

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >