fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zasmażana fasolka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce4f769cb-4dda-40a1-8be1-7313289daff3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zasmażana fasolka

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem.
  • Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy.
  • Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę.
  • Solimy według upodobań i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 porcja fasolki szparagowej (200 g)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych (10 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż zapiekany z truskawkami

Włączamy piekarnik na opcję grzania „góra-dół” na 180 st. C. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż zalecane na opakowaniu. Truskawki kroimy na połówki lub na ćwiartki. Ugotowany ryż mieszamy z miodem i mlekiem kokosowym oraz…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Okoń morski pieczony z pomidorami z ryżem i sałatą

Rybę oczyścić z łuski (nożem „pod włos ” delikatnie skrobać) Wypłukać w środku i na zewnątrz Położyć na papierowy ręcznik żeby odciekła woda Posolić, popieprzyć Ponacinać skórę na ukos w 4 miejscach z każdej strony…

WIĘCEJ >