fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Filety rybne z ziołową pastą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-246
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Filety rybne z ziołową pastą

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do robota kuchennego
  • Do robota kuchennego dodajemy tłuszcz (oliwę) oraz sok z cytryny i całość miksujemy na jednolitą pastę
  • Rybę kładziemy na papier i smarujemy ziołową pastą
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 12-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Mięta (świeża) (6 g)
  • Szczypiorek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Robot kuchenny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina). Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu. Wrzucić świeże…

WIĘCEJ >

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Marynowany kurczak z imbirem

Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W rondlu zagotowujemy wodę Kurczaka kładziemy piersią do góry na metalowym durszlaku i polewamy wrzącą wodą, aby zwiększył objętość i aby jego skóra zrobiła się napięta Cytryny kroimy…

WIĘCEJ >