Fishburgery
Fishburgery
Przygotowanie
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
- Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
- Do osobnej miski wlewamy białka i ubijamy na sztywną pianę
- Każdy filet zanurzamy w pianie z białek, a następnie obtaczamy w mieszance z bułką tartą i układamy filety na papierze
- Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- Ogórki drobno siekamy i przenosimy do miski
- Dodajemy majonez i mieszamy
- Bułki kroimy na pół i smarujemy każdą połówkę majonezowym sosem
- Pomidory kroimy w cienkie plastry
- Sałatę rwiemy na kawałki
- Na połowę bułki kładziemy filet, pomidora oraz sałatę i przykrywamy drugą połową bułki (tak postępujemy z każdą bułką)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia innych burgerów.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
- Pomidor (340 g)
- Bułka pszenna (320 g)
- Sałata lodowa (160 g)
- Jajo białko (62 g)
- Bułka tarta (60 g)
- Majonez (50 g)
- Ogórek kiszony (45 g)
- Ser Parmezan (15 g)
- Zioła prowansalskie (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.