fbpx
logo
Szukaj
open close

Fishburgery

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1aff1963-11ab-4470-8170-3e0134bafc85
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Fishburgery

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy białka i ubijamy na sztywną pianę
  • Każdy filet zanurzamy w pianie z białek, a następnie obtaczamy w mieszance z bułką tartą i układamy filety na papierze
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Ogórki drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy majonez i mieszamy
  • Bułki kroimy na pół i smarujemy każdą połówkę majonezowym sosem
  • Pomidory kroimy w cienkie plastry
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Na połowę bułki kładziemy filet, pomidora oraz sałatę i przykrywamy drugą połową bułki (tak postępujemy z każdą bułką)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia innych burgerów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Sałata lodowa (160 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Bułka tarta (60 g)
  • Majonez (50 g)
  • Ogórek kiszony (45 g)
  • Ser Parmezan (15 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa rybna, jarzynowa

Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >

Tuńczyk z kukurydzianą salsą

Paprykę kroimy w drobną kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Limonkę kroimy w cząstki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kukurydzę i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (smażymy do…

WIĘCEJ >