fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fishburgery

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1aff1963-11ab-4470-8170-3e0134bafc85
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Fishburgery

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy białka i ubijamy na sztywną pianę
  • Każdy filet zanurzamy w pianie z białek, a następnie obtaczamy w mieszance z bułką tartą i układamy filety na papierze
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Ogórki drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy majonez i mieszamy
  • Bułki kroimy na pół i smarujemy każdą połówkę majonezowym sosem
  • Pomidory kroimy w cienkie plastry
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Na połowę bułki kładziemy filet, pomidora oraz sałatę i przykrywamy drugą połową bułki (tak postępujemy z każdą bułką)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia innych burgerów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Sałata lodowa (160 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Bułka tarta (60 g)
  • Majonez (50 g)
  • Ogórek kiszony (45 g)
  • Ser Parmezan (15 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z ananasa

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Patisony z ziołami i czosnkiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plasterki Patisony kroimy w ćwiartki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 30 sek. Dodajemy cebulę z patisonami i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Tortille z kurczakiem i kukurydzą

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami z każdej strony (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Zieleninę drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >