Gofry jaglane
Gofry jaglane
Przygotowanie
- Kaszę mielimy (np. w blenderze)
- Dodajemy pozostałe składniki (poza wodą), całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na ok. 30 minut
- Rozgrzewamy gofrownicę
- Do masy dolewamy wodę i mieszamy
- Do rozgrzanej gofrownicy wylewamy masę i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych gofrów.
Autor
Lista składników
- Kasza jaglana (500 g)
- Śmietanka sojowa (300 ml)
- Woda (100 ml)
- Syrop klonowy (40 g)
- Proszek do pieczenia (6 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Omlet z warzywami i pieczarkami
Pomidorki kroimy na pół, pieczarki na ćwiartki, a cebulę na pióra Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na…
WIĘCEJ >Ryżanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem
Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko) Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Ryżankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz cynamon i mieszamy
WIĘCEJ >Chleb bananowy
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i sodę Miksujemy 10 sekund Obieramy banany, łamiemy w kawałki i dodajemy do jajek Dodajemy sok…
WIĘCEJ >Paprykowa karkówka i bataty z ziołami
Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina). Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu. Wrzucić świeże…
WIĘCEJ >