fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry jaglane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce78c78d0-923f-44c4-8dc0-334e38f37e8b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gofry jaglane

Przygotowanie

  • Kaszę mielimy (np. w blenderze)
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza wodą), całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Rozgrzewamy gofrownicę
  • Do masy dolewamy wodę i mieszamy
  • Do rozgrzanej gofrownicy wylewamy masę i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych gofrów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza jaglana (500 g)
  • Śmietanka sojowa (300 ml)
  • Woda (100 ml)
  • Syrop klonowy (40 g)
  • Proszek do pieczenia (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Gofrownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet z warzywami i pieczarkami

Pomidorki kroimy na pół, pieczarki na ćwiartki, a cebulę na pióra Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na…

WIĘCEJ >

Ryżanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko) Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Ryżankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz cynamon i mieszamy

WIĘCEJ >

Chleb bananowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i sodę Miksujemy 10 sekund Obieramy banany, łamiemy w kawałki i dodajemy do jajek Dodajemy sok…

WIĘCEJ >

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina). Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu. Wrzucić świeże…

WIĘCEJ >