fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry jaglane

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-188
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gofry jaglane

Przygotowanie

  • Kaszę mielimy (np. w blenderze)
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza wodą), całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Rozgrzewamy gofrownicę
  • Do masy dolewamy wodę i mieszamy
  • Do rozgrzanej gofrownicy wylewamy masę i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych gofrów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza jaglana (500 g)
  • Śmietanka sojowa (300 ml)
  • Woda (100 ml)
  • Syrop klonowy (40 g)
  • Proszek do pieczenia (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Gofrownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – miś

Z chleba wycinamy kawałki na kształt misia (tak jak na załączonym obrazku) Następnie smarujemy chleb serem topionym i układamy na talerzu Z ogórka wycinamy kwiatki Sałatę targamy na małe części Z oliwki wycinamy kawałki na…

WIĘCEJ >

Misa smakowitości

Falafel Ciecierzycę wsypujemy do garnka, zalewamy wodę i odstawiamy na ok. 10-12 godz. (ilość wody powinna być ok. 5 cm powyżej poziomu ciecierzycy) Po tym czasie odcedzamy ciecierzycę i przenosimy do miski Cebulę oraz czosnek…

WIĘCEJ >