fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane halloumi z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c78e0593f-e896-4a8e-b1dd-73db7ea5fdd7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowane halloumi z sałatką

Przygotowanie

  • Ser kroimy w plastry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy i kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy pestkami, a na wierzch kładziemy ser

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, grillowanych serów.

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki ugotowane na twardo jajo.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (180 g)
  • Ser Halloumi (120 g)
  • Szpinak (75 g)
  • Awokado (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pestki dyni obrane (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z grzybami

Grzyby wsypujemy do miski, zalewamy wodą i moczymy przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie wymieniamy wodę i odstawiamy grzyby jeszcze na ok. 1 godz. Następnie grzyby odcedzamy (wody nie wylewamy)…

WIĘCEJ >

Dziecięcy omlet – żabka z warzywami

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony W tym czasie marchewkę obieramy i wycinamy z niej…

WIĘCEJ >

Kefir z owocami

Do szklanki wrzucamy owoce i zalewamy kefirem

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >