Gryczanka z mlekiem roślinnym i miodem
Gryczanka z mlekiem roślinnym i miodem
Przygotowanie
- Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie
- Wlewamy mleko
- Polewamy łyżką miodu
- Można posypać cynamonem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanek.
Do wykonania tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Woda (150 ml)
- Płatki gryczane (75 g)
- Miód malinowy (12 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa z „gołąbkami”
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę drobno siekamy w paski, dodajemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…
WIĘCEJ >Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami
Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty
WIĘCEJ >Sorbet bananowy i gruszkowy
Obieramy banany i kroimy w 1 cm plastry Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Pokrojone owoce wkładamy osobno w miseczki i wkładamy do zamrażarki na 8 godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki…
WIĘCEJ >Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)
Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…
WIĘCEJ >