fbpx
logo
Szukaj
open close

Gryczanka z mlekiem roślinnym i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6205f5ce-5e63-4c41-a2b2-89df05fb10c6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gryczanka z mlekiem roślinnym i miodem

Przygotowanie

  • Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie
  • Wlewamy mleko
  • Polewamy łyżką miodu
  • Można posypać cynamonem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanek.

Do wykonania tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Woda (150 ml)
  • Płatki gryczane (75 g)
  • Miód malinowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Prosta gryczanka z malinami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy kaszę oraz przyprawy i mieszamy Wyłączamy kuchenkę i cały (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Truskawki kroimy na 4 części Orzechy (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i jagodami

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Dodajemy jogurt, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut Dodajemy jagody i (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z nasionami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy cynamon i siemię lniane Gotujemy przez 3 (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon (…)

WIĘCEJ >

Czekoladowa gryczanka

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i (…)

WIĘCEJ >