fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Prosta gryczanka z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c861d93-2d0f-454f-adc2-c6ab24496929
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Prosta gryczanka z malinami

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • W rondlu podgrzewamy mleko
  • Dodajemy kaszę oraz przyprawy i mieszamy
  • Wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy len oraz żółtka
  • Gryczankę przelewamy do miski, posypujemy malinami i polewamy syropem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanek.

Do wykonania tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Kasza gryczana niepalona (30 g)
  • Len odtłuszczony (15 g)
  • Malina (15 g)
  • Syrop z agawy (8 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)
  • Kardamon – ziarno (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papryka faszerowana sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster…

WIĘCEJ >

Krem z kalafiora

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty Dodajemy kalafior Podsmażamy 3 min Zalewamy bulionem Gotujemy 10 min Miksujemy blenderem Próbujemy, doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Owsianka paleo z nasionami

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…

WIĘCEJ >

Sałatka z camembertem i z orzechami

Ser kroimy w cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami Na końcu posypujemy kruszonymi orzechami Doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >