fbpx
logo
Szukaj
open close

Prosta gryczanka z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c861d93-2d0f-454f-adc2-c6ab24496929
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Prosta gryczanka z malinami

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • W rondlu podgrzewamy mleko
  • Dodajemy kaszę oraz przyprawy i mieszamy
  • Wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy len oraz żółtka
  • Gryczankę przelewamy do miski, posypujemy malinami i polewamy syropem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanek.

Do wykonania tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Kasza gryczana niepalona (30 g)
  • Len odtłuszczony (15 g)
  • Malina (15 g)
  • Syrop z agawy (8 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)
  • Kardamon – ziarno (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i miodem

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Polewamy łyżką miodu Można posypać cynamonem

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem kokosowym i z migdałami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Następnie posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Posypujemy nasionami słonecznika

WIĘCEJ >

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon (…)

WIĘCEJ >