Prosta gryczanka z malinami
Prosta gryczanka z malinami
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- W rondlu podgrzewamy mleko
- Dodajemy kaszę oraz przyprawy i mieszamy
- Wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy len oraz żółtka
- Gryczankę przelewamy do miski, posypujemy malinami i polewamy syropem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanek.
Do wykonania tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (200 ml)
- Jajo żółtko (60 g)
- Kasza gryczana niepalona (30 g)
- Len odtłuszczony (15 g)
- Malina (15 g)
- Syrop z agawy (8 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Cynamon mielony (0.5 g)
- Kurkuma w proszku (0.5 g)
- Kardamon – ziarno (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sorbet bananowy i gruszkowy
Obieramy banany i kroimy w 1 cm plastry Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Pokrojone owoce wkładamy osobno w miseczki i wkładamy do zamrażarki na 8 godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki…
WIĘCEJ >Chili con carne z jelenia
Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynka do mięsa miała łatwiej Mielimy mięso na standardowym sitku Paprykę kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Cukinię…
WIĘCEJ >Grillowane warzywa z boczniakami
Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.
WIĘCEJ >