fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz pieczarkowo-cukiniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce5b68b92-f575-470e-a508-2777e69d1165
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz pieczarkowo-cukiniowy

Przygotowanie

  • Kaszę wsypujemy do miski, zalewamy wodą, dodajemy 1/3 ilości soku z cytryny i odkładamy na całą noc
  • Po tym czasie kaszę odcedzamy i gotujemy w bulionie przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż kasza wchłonie cały bulion)
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki
  • Cukinię kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pieczarki i cukinię, mieszamy i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż wszystkie składniki zmiękną)
  • Dodajemy kaszę i posiekaną zieleninę, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (375 ml)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Kasza gryczana niepalona (90 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (9 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Podgrzybek suszony (5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowane piersi z kurczaka z orzechami i ciasteczkami z selera

Seler obieramy i odcinamy od niego 4 (w zależności od ilości porcji) cienkie plasterki, a resztę ścieramy na grubych oczkach tarki Czosnek z cebulą obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w krótkie paski Orzechy rozgniatamy…

WIĘCEJ >

Owsianka z owocami

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków) Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki Kiwi obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z frytkami

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski (w kształcie frytek) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy ziemniaki i dokładnie obtaczamy Ziemniaki wykładamy na papier i…

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem i pomarańczami

Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki Pomidorki kroimy na ćwiartki Ser kroimy w paski lub kostkę Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę Dodajemy pomidorki…

WIĘCEJ >