fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz warzywny z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-367
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz warzywny z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut
  • Cebulę z czosnkiem obieramy
  • Wszystkie warzywa kroimy na kawałki (wg uznania)
  • Mięso odcedzamy i kroimy w kostkę
  • Na patelnię wrzucamy cebulę z czosnkiem, seler, paprykę i okrę, dolewamy odrobinę bulionu i gotujemy przez ok. 3-4 minuty na małym ogniu (do momentu, aż cebula zmięknie)
  • Dodajemy mięso, pomidory, chili i przyprawy (pieprz i paprykę), dolewamy pozostały bulion i gotujemy przez ok. 30 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Bulion mięsny (300 ml)
  • Papryka zielona (280 g)
  • Okra (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Chili (20 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Muffinki bananowe

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

WIĘCEJ >

Sorbet zakochanych

Banany obrać, pokroić w plasterki Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem Owoce włożyć do zamrażarki…

WIĘCEJ >

Kalafior w sosie serowym

Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ser ścieramy na drobnych oczkach…

WIĘCEJ >

Sycąca zupa z wołowiną i kaszą

Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w plasterki Mięso kroimy w kostkę Kaszę płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, a następnie odcedzamy i odstawiamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >