fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz warzywny z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbff2a11f-52f2-4ccb-9175-a386e82a9cc2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz warzywny z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut
  • Cebulę z czosnkiem obieramy
  • Wszystkie warzywa kroimy na kawałki (wg uznania)
  • Mięso odcedzamy i kroimy w kostkę
  • Na patelnię wrzucamy cebulę z czosnkiem, seler, paprykę i okrę, dolewamy odrobinę bulionu i gotujemy przez ok. 3-4 minuty na małym ogniu (do momentu, aż cebula zmięknie)
  • Dodajemy mięso, pomidory, chili i przyprawy (pieprz i paprykę), dolewamy pozostały bulion i gotujemy przez ok. 30 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Gulasz możesz podawać z dodatkiem ryżu, kaszy lub makaronu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Bulion mięsny (300 ml)
  • Papryka zielona (280 g)
  • Okra (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Chili (20 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sola z cytrynową nutą

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę oczyszczamy i nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach Następnie przenosimy rybę na papier i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Do miski wlewamy…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Aromatyczne owoce z kruszonką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Jabłka i gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki Wszystkie owoce wrzucamy na patelnię, dodajemy sok z cytryny, połowę tłuszczu oraz połowę cukru i podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni (wegańka/wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…

WIĘCEJ >