fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz warzywny z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbff2a11f-52f2-4ccb-9175-a386e82a9cc2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz warzywny z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut
  • Cebulę z czosnkiem obieramy
  • Wszystkie warzywa kroimy na kawałki (wg uznania)
  • Mięso odcedzamy i kroimy w kostkę
  • Na patelnię wrzucamy cebulę z czosnkiem, seler, paprykę i okrę, dolewamy odrobinę bulionu i gotujemy przez ok. 3-4 minuty na małym ogniu (do momentu, aż cebula zmięknie)
  • Dodajemy mięso, pomidory, chili i przyprawy (pieprz i paprykę), dolewamy pozostały bulion i gotujemy przez ok. 30 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Gulasz możesz podawać z dodatkiem ryżu, kaszy lub makaronu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Bulion mięsny (300 ml)
  • Papryka zielona (280 g)
  • Okra (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Chili (20 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Francuski gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Krewetki oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >