fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz wołowy z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c23f3db66-87c3-49ff-a840-6605b6ffa7bc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz wołowy z papryką

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy w plasterki
  • Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty mąką
  • W naczyniu żaroodpornym podgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut (mięso najlepiej smażyć partiami), co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso do miski
  • W naczyniu podgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz marchewkę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy przyprawy (paprykę i tymianek), mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy z powrotem mięso i pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (800 g)
  • Wołowina łopatka (750 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Marchew (200 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Mąka orkiszowa (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…

WIĘCEJ >

Zupa z cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce Cukinię kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z porem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy cukinię…

WIĘCEJ >

Koszyczki z kukurydzą i papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki smarujemy tłuszczem (najlepiej formę na 12 babeczek) Z chleba wycinamy kółka i każde kółko wciskamy w zagłębienie formy, tak aby nie wypełniało całego otworu Formę…

WIĘCEJ >

Gulasz z ziemniakami i kalafiorem

Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy i mieszamy Kalafior dzielimy na różyczki Papryki kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm (gniazda nasienne usuwamy)…

WIĘCEJ >