fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z kurczaka i soi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1b91ea1d-cd1b-4e49-a4a1-438ba781f851
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z kurczaka i soi

Przygotowanie

  • Soję wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 6 godz.
  • Po tym czasie odcedzamy soję i rozcieramy w palcach namoczone ziarna, aby usunąć z nich łuski
  • Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy mąkę i dokładnie obtaczamy
  • Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Dodajemy imbir z czosnkiem, cebulę oraz marchewkę i smażymy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy soję, dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Gulasz możesz podawać z makaronem, kaszą lub ryżem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Cebula (105 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Marchew (90 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Masło (15 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - o grubym dnie, Pokrywka do patelni, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Francuski gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Krewetki oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >