fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z kurczaka i soi

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-371
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z kurczaka i soi

Przygotowanie

  • Soję wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 6 godz.
  • Po tym czasie odcedzamy soję i rozcieramy w palcach namoczone ziarna, aby usunąć z nich łuski
  • Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy mąkę i dokładnie obtaczamy
  • Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Dodajemy imbir z czosnkiem, cebulę oraz marchewkę i smażymy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy soję, dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (500 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Woda (250 ml)
  • Soja – ziarno (150 g)
  • Marchew (150 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Mąka pszenna (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia - o grubym dnie, Pokrywka do patelni, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwica z pastą awokado

Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dolewamy połowę soku z limonki oraz tłuszcz i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Komosanka dla dziecka 2

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Następnie przenosimy komosę do miski i dekorujemy owocami jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Dziki ryż z chili con carne

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Chili drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy chili oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy mięso i…

WIĘCEJ >

Gotowana szarlotka

Jabłka kroimy w kostkę. Owoce gotujemy do miękkości w garnku podlewając wodą. Gdy jabłka się ugotują, dodajemy mleko kokosowe, mąke kokosową i cynamon.  Całość gotujemy jeszcze przez chwilę. Jeżeli masa wyjdzie za sucha, dodajemy więcej…

WIĘCEJ >