fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja, boczek, awokado

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-80
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaja, boczek, awokado

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy plastry boczku, wybijamy jaja i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białek (żółtko powinno pozostać płynne)
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa, a obok kładziemy jaja z boczkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Awokado (70 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka grecka

Pomidory i ogórka myjemy i kroimy w kostkę Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy Dodajemy oliwę, oregano i sól do smaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Ziemniaki zapiekane

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę skrapiamy tłuszczem Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie odcedzamy i przenosimy na blachę Ziemniaki skrapiamy tłuszczem i posypujemy…

WIĘCEJ >

Brzoskwinia

Brzoskwinię umyć Przekroić na pół i wyjąć pestkę

WIĘCEJ >