Jaja sadzone, boczek, pomidorki koktajlowe
Jaja sadzone, boczek, pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy plastry boczku i podsmażamy do momentu, aż się zarumienią i będą chrupiące
- Obok boczku wybijamy jaja i smażmy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
- Boczek i jaja przenosimy na talerz, a na patelnię wrzucamy pomidorki i dusimy przez ok. 2-3 minuty (aż lekko zmiękną)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania jaja.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Grasica z grillowanymi warzywami
Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…
WIĘCEJ >Makaron ryżowy z krewetkami
Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cebulę…
WIĘCEJ >Siekane kotlety z sarny
Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…
WIĘCEJ >Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek siekamy Kaszę i fasolkę…
WIĘCEJ >