fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja w majonezie ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-100
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaja w majonezie ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Rzodkiewki i ogórki kroimy w drobną kostkę
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy majonez oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Na połówki jaj nakładamy warzywa z majonezem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Olej MCT (30 ml)
  • Majonez (25 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >

Sałatka z indykiem i kalafiorem z sosem czosnkowym

W dużej misce umieszczamy porwaną na drobne kawałki sałatę, pokrojoną drobno cebulę i szczypiorek oraz startą na grubych oczkach marchewkę Pierś z indyka kroimy w kostkę, pieczemy w piekarniku wraz z porem w naczyniu żaroodpornym…

WIĘCEJ >

Plastry z bakłażana z mozzarellą

Bakłażana kroimy w cienkie plastry i przyprawiamy z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry bakłażana i smażymy po ok. 3-4 minuty z każdej strony (do zarumienienia) Mozzarellę kroimy w plastry, a następnie układamy…

WIĘCEJ >

Czekoladowe pączusie

Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.

WIĘCEJ >