fbpx
logo
Szukaj
open close

Jaja w majonezie ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4cb17489-7026-4db7-890e-d0b2a5a50886
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jaja w majonezie ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Rzodkiewki i ogórki kroimy w drobną kostkę
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy majonez oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Na połówki jaj nakładamy warzywa z majonezem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Olej MCT (30 ml)
  • Majonez (25 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Boczek kroimy w kostkę Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy boczek (…)

WIĘCEJ >

Jaja na twardo i surówka z rukoli

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w grubą kostkę (…)

WIĘCEJ >

Jajka po japońsku

Wszystkie składniki oprócz jajek i sezamu wkładamy/ przelewamy do garnka i gotujemy przez kilka minut od momentu bulgotania. Gorącą marynatę (…)

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku (…)

WIĘCEJ >

Jaja na miękko

Do gotującej się wody za pomocą łyżki wkładamy jajka. Gotujemy 2-4 minuty (w zależności o wielkości jajek). Wyjmujemy łyżką i (…)

WIĘCEJ >