fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajo sadzone – pirat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cae4b478e-7a56-48c2-b796-124eae85390b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajo sadzone – pirat

Przygotowanie

  • Paprykę żółtą kroimy na paski i trójkącik
  • Paprykę czerwoną kroimy na pasek
  • Ogórka kroimy w plastry, pół plastry i paski
  • Z sera wycinamy małe kółka
  • Szynkę kroimy na kawałki przypominające piracką czapkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jajo, posypujemy przyprawami i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
  • Jajo przenosimy na talerz i dekorujemy pozostałymi składnikami na kształt pirata, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (51 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (10 g)
  • Ogórek długi (7 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Ser żółty (5 g)
  • Papryka żółta (3 g)
  • Borówka (2 g)
  • Papryka czerwona (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z dynią, fetą i pesto

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Następnie skrapiamy dynię tłuszczem (3/4 ilości) i wkładamy do…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Szpinakowa zapiekanka w sosem mornay

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu (na dużym ogniu) Gdy tłuszcz się całkowicie roztopi – wsypujemy mąkę i cały czas mieszając smażymy do momentu, aż utworzy się „pasta”…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami

Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę Lekko posolić i popieprzyć Zasmażać po 3 minuty…

WIĘCEJ >