fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – pingwinek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb7d1ba6d-6a9e-4381-893a-48d1bf58bfef
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – pingwinek

Przygotowanie

  • Z chleba wycinamy kawałki na kształt pingwinka (tak jak na załączonym obrazku)
  • Następnie większą część chleba smarujemy twarogiem
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt nóżek
  • Z papryk wycinamy trójkąty
  • Z parmezanu odcinamy pasek
  • Oliwki zielone kroimy w plastry
  • Z oliwek czarnych wycinamy małe kółeczka
  • Na talerzu układamy wszystkie składniki na kształt pingwinka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Ser twarogowy krowi (10 g)
  • Papryka żółta (5 g)
  • Papryka czerwona (5 g)
  • Marchew (2 g)
  • Ser Parmezan (2 g)
  • Oliwki zielone (1 g)
  • Oliwki czarne (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Wlewamy bulion do garnka Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa Doprowadzamy do wrzenia Gotujemy około 30 minut Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami

WIĘCEJ >

Chrupiące kotleciki krabowe

Mięso z kraba rozdrabniamy (drobno siekamy) i przenosimy do miski Jaja wybijamy na talerz, delikatnie roztrzepujemy i przelewamy do miski z mięsem Cebulę obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Do miski z…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki i batatów

Marchewki i batat obieramy, kroimy w grubą kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >