Kanapka dziecięca – zajączek
Kanapka dziecięca – zajączek
Przygotowanie
- Z sera wycinamy małe kółka
- Z szynki wycinamy kawałki na kształt zajączka
- Z salami wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek zajączka
- Oliwkę kroimy na pół
- Szczypiorek kroimy w cienkie paski
- Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardki i buźki
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt zajączka, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Szynka wieprzowa wędzona (40 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Ser żółty (20 g)
- Marchew (15 g)
- Sałata masłowa (10 g)
- Salami (6 g)
- Papryka czerwona (5 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Koper (świeży) (1 g)
- Groszek zielony (1 g)
- Szczypiorek (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.