fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – zajączek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f0c51aa-44f1-4c3d-b6c3-e2c181f66f09
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – zajączek

Przygotowanie

  • Z sera wycinamy małe kółka
  • Z szynki wycinamy kawałki na kształt zajączka
  • Z salami wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek zajączka
  • Oliwkę kroimy na pół
  • Szczypiorek kroimy w cienkie paski
  • Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardki i buźki
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt zajączka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szynka wieprzowa wędzona (40 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ser żółty (20 g)
  • Marchew (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Salami (6 g)
  • Papryka czerwona (5 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Koper (świeży) (1 g)
  • Groszek zielony (1 g)
  • Szczypiorek (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rolki z bakłażana z twarożkiem z orzechów włoskich

Twarożek: Dzień wcześniej namaczamy orzechy w zimnej wodzie (tylko żeby je zakryło) Na drugi dzień odlewamy tą wodę Dodajemy do orzechów miód, sok wyciśnięty z dwóch cytryn Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem ręcznym lub…

WIĘCEJ >

Warzywa z imbirem i chili

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i zieleninę drobno siekamy Paprykę kroimy w cienkie słupki Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki Kalafior gotujemy we wrzącej,…

WIĘCEJ >

Mamałyga z syropem klonowym

Do garnka wlewamy mleko z wodą, dodajemy kaszę, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut Mamałygę przelewamy do misek i polewamy syropem

WIĘCEJ >

Jaja sadzone i grzanki

Kromki chleba pieczemy w tosterze Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Na talerz nakładamy grzanki, jaja i pomidorki

WIĘCEJ >