fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięca – zajączek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f0c51aa-44f1-4c3d-b6c3-e2c181f66f09
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka dziecięca – zajączek

Przygotowanie

  • Z sera wycinamy małe kółka
  • Z szynki wycinamy kawałki na kształt zajączka
  • Z salami wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek zajączka
  • Oliwkę kroimy na pół
  • Szczypiorek kroimy w cienkie paski
  • Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardki i buźki
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt zajączka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szynka wieprzowa wędzona (40 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ser żółty (20 g)
  • Marchew (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Salami (6 g)
  • Papryka czerwona (5 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Koper (świeży) (1 g)
  • Groszek zielony (1 g)
  • Szczypiorek (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Purée z marchewki i batatów

Marchewki i batat obieramy, kroimy w grubą kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka…

WIĘCEJ >

Owsianka z jogurtem i z jagodami

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Po ostudzeniu dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Kurczak z karmelizowaną cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Mięso wkładamy w folię kuchenną i rozpłaszczamy wałkiem do ciasta Następnie przenosimy mięso do płaskiego naczynia, dodajemy 1/4 soku z pomarańczy oraz przyprawy (imbir), dokładnie mieszamy i zostawiamy w…

WIĘCEJ >