fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapki warzywno-bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c505c25ab-24e9-420b-baa5-14e25a552d90
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapki warzywno-bekonowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papierze układamy plastry bekonu i pieczemy przez ok. 10 minut (pieczemy do momentu, aż boczek będzie złoty i chrupiący)
  • Następnie przekładamy boczek na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu
  • Kromki chleba lekko opiekamy z każdej strony i jedną stronę smarujemy majonezem
  • Pomidora kroimy w cienkie plasterki
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Na połowie ilości kromek układamy boczek, pomidora i sałatę, po czym przykrywamy pozostałymi kromkami posmarowaną majonezem stroną do dołu
  • Przed podaniem kroimy każdą kanapkę na trójkąty i nabijamy na wykałaczki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kanapek.

Kanapki opcjonalnie możesz włożyć do grilla lub tostera aby były bardziej przypieczone i chrupiące.

Do kanapek możesz dodać więcej ulubionych dodatków np. ogórka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (280 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
  • Sałata lodowa (80 g)
  • Majonez (60 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiące kanapki z kurczakiem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Paprykę kładziemy na środkowej półce (…)

WIĘCEJ >

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

Pasta z awokado Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała (…)

WIĘCEJ >

Kanapki (grzanki) z fetą i siekaną sałatą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bułkę kroimy w plastry i układamy na papierze (…)

WIĘCEJ >

Kanapki z awokado, rzodkiewką i roszponką

Awokado obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Kanapki smarujemy tłuszczem, układamy na nich roszponkę, awokado oraz rzodkiewkę (…)

WIĘCEJ >

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

WIĘCEJ >