fbpx
logo
Szukaj
open close

Karczek z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b1f8744-f4c5-4550-a25b-a8d43121a37a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Karczek z grilla

Przygotowanie

Marynata

  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Karczek z grilla

  • Mięso dokładnie myjemy i kroimy na plastry o grubości ok. 1-1,5 cm
  • Plastry mięsa wkładamy do marynaty i odstawiamy na min. 3 godz. (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie delikatnie odsączamy plastry mięsa z marynaty, kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 6-10 minut
  • Podczas grillowania możemy plastry mięsa skrapiać pozostałą marynatą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia karkówki na inne sposoby.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

Marynata

  • Sos sojowy (60 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet balsamiczny (18 ml)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)

Karczek z grilla

  • Wieprzowina karkówka (1000 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Szaszłyki z karczku

Mięso kroimy w plastry o grubości ok. 1-2 cm, a następnie każdy plaster na 2-3 części Do miski wlewamy tłuszcz, (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z chipsami nori

Ustawiamy piekarnik na temp. 180 st. C Płatki nori targamy na kawałki, układamy na talerzu i posypujemy przyprawami oraz płatkami (…)

WIĘCEJ >

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z karczku – soczyste

Gotujemy jarzyny (z wyjątkiem cebuli) na miękko lub al’dente (czas gotowania zależy od upodobań), można też wykorzystać jarzyny z rosołu (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i (…)

WIĘCEJ >