fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karczek z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b1f8744-f4c5-4550-a25b-a8d43121a37a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Karczek z grilla

Przygotowanie

Marynata

  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Karczek z grilla

  • Mięso dokładnie myjemy i kroimy na plastry o grubości ok. 1-1,5 cm
  • Plastry mięsa wkładamy do marynaty i odstawiamy na min. 3 godz. (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie delikatnie odsączamy plastry mięsa z marynaty, kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 6-10 minut
  • Podczas grillowania możemy plastry mięsa skrapiać pozostałą marynatą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia karkówki na inne sposoby.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

Marynata

  • Sos sojowy (60 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet balsamiczny (18 ml)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)

Karczek z grilla

  • Wieprzowina karkówka (1000 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczeń wieprzowa z puree z batatów z sałatką z buraczków

Pieczeń:·      Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Mięso solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Obsmażamy mięso po 2 minuty z każdej strony Przekładamy…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka…

WIĘCEJ >

Chleb ze smalcem i skwarkami

Kroimy kromki chleba Smarujemy smalcem Posypujemy skwarkami Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >