fbpx
logo
Szukaj
open close

Karkówka smażona z marchewką i ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c895e8507-22a6-4812-a7e5-ec601e868da8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Karkówka smażona z marchewką i ananasem

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w dość dużą kostkę, a następnie posypujemy przyprawami (solą)
  • Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Ananasa kroimy na ósemki
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez kilka minut, do momentu, aż się zarumieni
  • Następnie przenosimy mięso do miski
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy marchewkę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy czosnek z imbirem i smażymy przez ok. 1-2 minuty
  • Dolewamy sos sojowy i ocet, wsypujemy słodzik i smażymy przez ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Danie dekorujemy sezamem i zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Ananas w puszce (200 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (12 ml)
  • Szczypiorek (8 g)
  • Ocet ryżowy (6 ml)
  • Sól kłodawska (6 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Karkówka z chipsami nori

Ustawiamy piekarnik na temp. 180 st. C Płatki nori targamy na kawałki, układamy na talerzu i posypujemy przyprawami oraz płatkami (…)

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone (…)

WIĘCEJ >