Karkówka smażona z marchewką i ananasem
Karkówka smażona z marchewką i ananasem
Przygotowanie
- Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w dość dużą kostkę, a następnie posypujemy przyprawami (solą)
- Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plastry
- Ananasa kroimy na ósemki
- Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
- Wrzucamy mięso i smażymy przez kilka minut, do momentu, aż się zarumieni
- Następnie przenosimy mięso do miski
- Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
- Wrzucamy marchewkę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy czosnek z imbirem i smażymy przez ok. 1-2 minuty
- Dolewamy sos sojowy i ocet, wsypujemy słodzik i smażymy przez ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając
- Danie dekorujemy sezamem i zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia karkówki.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina karkówka (500 g)
- Ananas w puszce (200 g)
- Sos sojowy (30 g)
- Olej sezamowy ekologiczny (12 ml)
- Szczypiorek (8 g)
- Ocet ryżowy (6 ml)
- Sól kłodawska (6 g)
- Cukier trzcinowy (5 g)
- Czosnek (5 g)
- Imbir korzeń (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.